başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
No kadro
No maaş
No sağlık sigortası ( evet pandemi koşullarında çalıştırılmasına rağmen evet :) evet :) )
No döner sermayeye kazandırdığı on binlerce liradan hak ettiği pay
No öğle yemeği
No içecek bir yudum su

Yes 8.00-17.00 hasta bakma
Yes klinik nöbeti
Yes öğrenci nöbeti
Yes triaj nöbeti
Yes lab/fantom
Yes sınav gözetmenliği
Yes ders alma , sınava girme , yeterlilik verme
Yes tez konusu bulma , tez yürütme
Yes tüm bunlardan arta kalan zamanda akademik araştırma yapmaya, yürütmeye çalışma-çabalama

Where is ETİK???
Where is meslek özlülük hakları?
Where is akademiye-akademisyene verilen değer??

Where is üniversite rektörleri-dekanları-enstitü müdürleri
Where is YÖK??
Where is TDB??
Where is Sağlık Bakanlığı??
entry: Alveol kretin dış yüzünde, önde ve ortada yer alan çoğunlukla tek olan kas bağlantısıdır.
Orta hatta rehberlik etmektedir.
siftah benden,
solist üçüncü molar:
devitalim ama hayattayım tarifi çok zor
çıkmaz bir pozisyondayım gel bul beni doktor
"can bonomo - hikayem bitmedi"
hiç bir şey öğrenemeden geçtiğim ders müfredatta bulunan konularla bölümümüzün çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası
akrilik protez kaidesinin polimerizasyonundan sonra kitlenin derin ya da yüzeyel tabakalarında boşlukların oluşmasına denir.
Kendi aralarında haksız rekabetin veya hakaretin olmamasıyla daha da güzelleşebileceğine inandığım, gelecekte mensubu olacağımız mesleğin şartlarını iyileştirmek ve öğrencilerin bilincini artırmak için dahil olabileceğiniz en iyi meslek oluşumudur. Özellikle nüfusu yoğun odalarda görülen tekelleşme ve gruplaşmayı saymazsak birlik beraberliğin hissedildiği, aynı meslekleri yürüttüğünüz insanlarla samimi arkadaşlıklar kurabileceğiniz oluşumdur.
Entegre klinik dendiğinde anlamamız gereken şey, o klinikte farklı dalların birleşerek tek bir çatı altında bulunduğudur.

Örneğin diş alanındaki dalları bir sayalım:

Endodonti
Periodontoloji
Pedodonti
Ortodonti
Restoratif Diş Hekimliği
Protez
vs..
Bir diş kliniğinde kanal tedavisi uygulanabiliyor, diş eti hastalıklarının tedavisi yapılabiliyor, çocuk diş hekimi bulunuyor ve diş bozuklukları düzeltilebiliyorsa bu klinik entegre kliniktir zira dişin farklı dalları tek bir çatı altında toplanmış demektir.

Peki entegre literatürde bir bölüm olmalı mı?

mezun olduktan sonra diş hekimliği tamamıyla entegre olmuş oluyor peki öğrencilikte de bu şekilde olamaz mı? muayene ettiğimiz hastanın a dan z ye tedavilerini tamamlamak yararlı olurdu.

Entegre bölümü olan okullar hangileri ve nasıl bölüm yürüyor ?
Bir klinikte çalışmaya başlayacağım personel,klinik şefi ve hastalarla iletişimden tut tedavi sırasında yapılacaklara kadar neler tavsiye edersiniz?Tecrübeli meslektaşlar bilgilendirirse çok sevinirim
yeni mezun diş hekimlerine bazı yerler mesul müdür olma şartıyla iş olanağı sunuyor. ben de böyle bir yer ile anlaşmak üzereyim. her şeyi kafama yatıyor fakat yasal olarak bu sorumluluğu aldığım için sonradan başım ağrır mı bilemiyorum. tecrübeliler veya bilgisi olanlar varsa önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.
Lokal anestezi, genellikle ufak bölgelerde uygulanacak cerrahi girişimlerde kullanılan bir anestezi türüdür. Lokal anestezi ile sadece operasyon gerçekleşecek alanda ağrı hissi giderilerek uyuşma sağlanır, hastanın şuuru açıktır. Lokal anestezide kullanılacak madde enjektör yardımı le operasyon gerçekleşecek alanın etrafına enjekte edilerek alanda bulunan sinirlerde uyuşma gerçekleştirilir.
Bu anestezi''infiltrasyon''anestezi olarak da adlandırılır. Anestezi uygulandıktan 5 dakika sonra operasyona başlanabilir. Lokal anestezi, diş çekimlerinde, küçük cilt yaralanmalarında kullanılan dikişlerde tercih edilebilir.
Lokal anestezide kullanılan maddelerin içeriğine göre bir süre sonra anestezi etkisini kaybeder. Lokal anestezik maddelerin sprey ya da krem şeklinde formları mevcuttur. Kullanılan madde vücuda enjekte yöntemi ya da başka bir yöntem kullanılarak yüzeysel uyuşma sağlar. Bu tür uyuşmalar ''topikal anestezi'' olarak adlandırılır. Bu tür anestezik maddeler anestezi uygulanacak alana uygulamadan birkaç dakika önce yapılır ve anestezi nedeni ile oluşabilecek iğne acısını önler. Katater takılmadan evvel ve kan alma gibi eylemlerden evvel tercih edilebilir. Sprey formdaki lokal anestezik maddeler endoskopi anında boğaz uyuşmasını sağlamak için de kullanılabilir.
yükseköğretim kurumları yabancı dil sınavı ya da kısaca YÖKDİL, yükseköğretim kurulu'nun ÖSYM ile ortaklaşa yaptığı yabancı dil seviye belirleme sınavıdır
Sadece yüzde elli ve tam burslu öğrenci kabul eden vakıf üniversitesi. Parafin tiryakisi yaptıran, anatomi dersinde espiri fırtınasına kaptıran bir üniversite. Protetikte telafiye alışmış, sınavında 50 alsa bayram eden öğrenciler bulunur. Binanın dış cephesi nostaljiktir. Bahçedeki rengarenk ağaçlar öğrenciyi zorlu ders çıkışı teselli eder. Bir rivayete göre şu an, evet evet tam bu an içerisinde bulunduğumuz milisaniye içerisinde bir yerde aglayarak protetik ödevini yetiştirmeye çalışan bir bvü öğrencisi vardır. Şaka bir yana, diger özeller arasında süt gibidir. Devlet üniversitesi olacakken son anda u dönüşü yapmışcasına takılır.
Mesleği uygularken uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen bilim dalıdır
doktorlar mezun olduklarında adları üzerinde doktor olurlar*
diş hekimleri lisans düzeyini bitirdiklerinde doktora için henüz yeni başvurabilirler.
doktor olmak için tıp fakültesi bitirilmeli ve zorunlu hizmet yapılmalıdır. bu sırada genel tabip olarak çalışılınır yani. kadındoğumdan da anlayacaksın cildiyeden de.
diş hekimi olmak için zorunlu hizmete gerek yoktur. devlet diplomayı anında verir

halk doktorları sevmez sürekli kazıklandıklarını düşünürler hep, maaşlara laf ederler
halk diş hekimlerini sever

doktorların birsürü dizisi vardır
diş hekimlerinin dizileri yoktur

diş hekimi anatomi dersinde vucudu yüzeyel öğrenirken ağızın içini çok detaylı bilir
doktor ağız içinde sadece damak dişlerin adları damarlar vs bilirken en ince ayrıntısına kadar vucut anatomisi bilir
yani aynı ders adı altında farklı şeyler öğrenilmektedir

diş hekiminin el emeği daha fazlayken
doktorlardan sadece cerrah olanlar aynı el becerisi ve emeğine sahip olmalıdırlar

doktorlar devlet dışında-artık- kanunlar yüzünden daha nadir iş bulma olanağına sahiptirler
diş hekimlerinin böyle bir kanuni kısıtlaması yoktur ancak muayenehanelerinş açmak bir doktora göre* çok daha masraflıdır

diş hekimleri öğrencilik yıllarında boyunları ağrıyana kadar hasta bakarlar, sabundan diş modelleri yontarlar
doktorlar öğrencilik yıllarında acilde kan alır dikiş atar kan gazı bakarlar. dahiliye vizitlerinde sıkılırlarvs..

doktorlar kütüphaneyi hukuk fakültesinden arkadaşlarıyla yaşam alanı olarak paylaşırlarken
diş hekimlerinin programları daha kolaydır. gece 12den geç yattıkları ortalama bir diş öğrencisi açısından nadir görülen bir durumdur.

diş hekimliği sırasında biraz çocuk , biraz ortodonti olmak üzere sırayla tüm branşların stajları yapılır. diş mezunu birine çürüğünüzü de sorarsınız
diştelinizi de. bir uzman kadar bilmese de mutlaka bir fikri olacaktır.
doktorlar tıp fakütesinde çocuk cerrahisinden kadın doğuma, radyolojiden plastik cerrahiye kadar dahili ve cerrahi branşların stajlarını yaparlar.
yani bir beyin cerrahına cildinizdeki lezyon hakkında fikir danışabilirsiniz, bir plastik cerraha gastroenterit hakkında soru sorabilirsiniz,bir psikiyatra çocuk hastalıklarını danışabilirsiniz bir kadındoğumcu da radyoloji hakkında fikir verebilir, tabii ki uzmanı kadar olmayacak derecede.